07. 15. A SkyWay zajcsökkentési megoldásai


 

A videó tartalmi kivonata:

A videó első blokkjában arról van szó, hogy a városok sugárútjai kb. 90 dB zajterhelést okoznak, és ez az érték évente egyre nő. Ez többféle egészségügyi problémát is okoz: idegi, pszichoszomatikus betegségek, halláskárosodás, magas vérnyomásos problémák. Mivel a városi utak mentén nem lehet hatékony hangszigetelést létrehozni, magát a közlekedést, a  közlekedési eszközöket kell halkabbá tenni. Ezt az irányt követi fejlesztéseiben a SkyWay.

A világ nagy sebességű (250 km/h-ig) vasútjainál a legjelentősebb zajforrás a kerék és sín érintkezéséből ered, de a meghajtó motor, és a légkondicionáló is komoly zajforrás. Az ennél magasabb sebességű vonatoknál már inkább az aerodinamikai jellemzők befolyásolják a zajhatást.

A SkyWay japán fejlesztők tapasztalatait is felhasználja a lehető leghalkabb közlekedési eszköz létrehozására.

A videó második blokkjában a SkyWay akusztikus laboratóriumi kísérleteit mutatják be, melyek a BELNIIV  intézet építési akusztikai és vibrációs balesetvédelmi laborjában zajlanak. A SkyWay húrtechnológia prototípus elemének hangelnyelési kísérlete volt (2016, Minszk). Az elemek üres, és betonnal töltött állapotáról összehasonlító elemzés készült, ezek a mérések bizonyítják a beton hangelnyelő képességeit.

A videó harmadik blokkjában a BELENERGOSTROJ üzemben végzett kísérletet láthatjuk (2016. 03. 29.), melyben a kitöltő speciális betonkeverék folyósságát és plasztikusságát vizsgálták. Jól érzékelhető a különbség: az üres sín megütésekor csengő hang hallatszik, míg a betonnal töltött sín esetében szinte alig hallunk hangot.

A videó negyedik blokkjában A. E. Junitszkij beszél a következőkről:
– A városokban  a zaj az elsődleges egészségkárosító hatás, károssága még a szmogot is megelőzi. Ez sok ország nagyvárosaiban okoz komoly problémát.
– A SkyWay a zaj kiküszöbölésére betonnal kiöntött útelemeket használ, mert ezekben a rezgések elhalnak. A gondos tervezéssel a nagy sebességű vasutakra jellemző aerodinamikai hanghatásokat is sikerült minimálisra redukálni: csak halk hang hallatszik, mint mikor egy erdő zúg a szélben. Minden zajforrást konstrukciósan küszöböltek ki. Minden zajforrást maximálisan lehalkítanak, de ezek végső összhatása majd az Eko Techno Parkban végzett tesztelések során lesz pontosan lemérhető. Az eredmény Junitszkij úr becslése szerint, a jelenlegi leghalkabb  magasvasúti megoldáshoz képest legalább 10 dB-lel lesz jobb.

5Már igazán nem sok idő maradt hátra!
Folyamatosan zárulnak le a lehetőségek és változnak a diszkontok!
Néhány hónapon belül már elkészül a projekt első szárnyvonala!

Minden építkezési  fázisváltással csökkennek a pénzügyi sokszorozási lehetőségek.
Másfél hónapja még a mostani diszkont kétszereséért lehetett tulajdonhoz jutni és egy hónapon belül már csak mai feléért… Ne késlekedj!
Tudj meg többet a projektről, támogasd szándékoddal és pénzügyi lehetőségeiddel, hogy részese és haszonélvezője  lehess a mihamarabbi sikerének!

Ha még nem vagy része a SkyWay világának, regisztrálj be, és szerezd meg az első 100 ingyenes kedvcsináló SkyWay tulajdoni hányadod.  Tudj meg mindent erről a startup  projektről, ami megváltoztatja a világot!
Légy aktív teremtője a saját és a közös jobb és élhetőbb jövőnknek!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! Köszi!Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.