Gyakori kérdések


kérdés#1 Kérdés: Hol van bejegyezve a Skyway?
Az Euroasian Real Skyway Systems Holding 136 milliárd angol font eszmei értékű, Angliában bejegyzett Zrt.

#2 Kérdés: Melyik tőzsdén van bejegyezve?

Jelenleg még nincs tőzsdén a cég, 2018-ban várható a tőzsdei jegyzés, az még üzleti titok, hogy melyik tőzsdén.

# 3. Kérdés: Hogyan lesz pénz a tulajdonrészekből?

A tőzsdei bevezetést követően eladhatod a tulajdonrészeidet, ami már akkor sokszorosát fogja érni annak mint amennyit kölcsönként adtál a cégnek.
Vagy megtarthatod (vagy egy részét eladod, egy részét megtartod), és ez alapján a Holding nyereségéből osztalékra leszel jogosult. 

# 4. Kérdés: Mikor lesz osztalék?
Osztalékot minden társaság a nyereségéből fizet. Amikor elkezdődnek a megrendelő országokban az építkezések, elkezd termelődni a társaság nyeresége is. Jelen állás szerint az első nyereségrészesedés 2019-ben várható.

# 5. Kérdés: Meddig érhetőek el a mikro kölcsön lehetőségek? Fog-e változni?

3 éve indult el a kishitelezői program, akkor még 1 $-ért 2000 db tulajdonrészt lehetett szerezni.
Akkor még nagy volt a kockázat, hiszen akkor indult a dolog.
Ahogy az idővel egyre több minden megvalósul(t) az induláskori tervekből úgy csökken egyre inkább a hitelezői kockázat, ezért drágulnak a tulajdonrészek folyamatosan (kb. 1-1,5 havonta).
Másik oka a drágulásnak, hogy a cég a tulajdonrészeinek mindössze 15%-át adja át így kishitelezőknek. Ahogy közeledik a tőzsdére lépés napja, és ahogy fogynak a kishitelezői tulajdonrészek, ezekkel párhuzamosan nőnek a tulajdonrész árak is.
Ami fontos!!! Ha elindítasz egy havi részletekben folyósított mikrohitel csomagot, neked az induláskori feltételek lesznek érvényben a futamidő végéig. Nem fog menet közben drágulni a havi fizetendő összeg!

# 7. Kérdés: Milyen fázisban van a projekt?

* A Skyway 2015. júliusban kapott a fehérorosz államtól egy földterületet Marina Gorkában, ahol elkezdődött a bemutató park építése. Ennek finanszírozója most a kisbefektetői kör.
* Augusztus 31-én kezdték meg az első feszítő állomás alapbetonjának kiöntését. Azóta már áll az állomás, készül a következő, épülnek az oszlopok.
* 2016 november végére elkészült a városi szakasz.
* 2017 elejére elkészült a teher és a könnyű szakasz.
* 2017 végére elkészült a teljes gyors szakasz.
* Létrejött egy vegyesvállalat is, ami Ausztráliában végzi a különböző projektek menedzselését, és a technológia átültetését az ottani szabványokra. (Ausztrál nagybefektető Rod Hook, a korábbi ausztrál közlekedési miniszter.).
* A teszt park elkészülte után megkapták a műbizonylatokat. Idén, 2018-ban egyszerre több országban megkezdődnek az építkezések – amikre már dollár milliárdos előszerződések és éles szerződések vannak.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! Köszi!Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.