Rengeteg az információ – de mi a LÉNYEG??

A SkyWay egy igazán kivételes lehetőséget kínál. De ha végignézted az oldalamat, talán el is riasztott kissé a rengeteg sok információ.

Manapság mindenkinek kevés az ideje, nem mindenki szeret/tud időt szakítani a sok cikk, és videó megnézésére. Ezért itt most egy rövid, lényegi összefoglalót olvashatsz el arról, mi is ennek az üzleti lehetőségnek a lényege. Ha ezt megérted, és felkelti az érdeklődésedet, utána úgyis meg fogod nézni a többi információt. Az itt kivonatolva összeszedett információkról mindről találsz bővebb anyagot az oldalamon.

Tartalom:
> Mi a SkyWay?
> Ki(k) áll(nak) mögötte?
> Mi a terv?
> Hogyan lehet ebből a projektből profitálni?
> Van-e lehetőség azonnali pénzkeresetre is?


4Mi a SkyWay?

A SkyWay egy közel 40 éve fejlesztés alatt álló, mostanra a kivitelezés utolsó fázisaiba jutott teljesen új közlekedési rendszert takar. Ez egy húrvasút, egy komplett közlekedési rendszer, ami alapjaiban változtatja meg a tömegközlekedést, és a teherszállítást. A hagyományos módszereknél
– többszörösen biztonságosabb (nincs gázolás, nincs ütközés)
– környezetvédelmi szempontból sokkal környezetbarátabb (nincsenek a környezettől elfoglalt lebetonozott utak)
– a közlekedésnek az emberi egészségre gyakorolt káros élettani hatásait szinte teljesen kiküszöbölte (zajterhelés)
– tizedannyi pénzből kivitelezhető és fenntartható, mint a hagyományos közlekedési rendszerek.

Rövid összefoglaló videó 2 és fél percben, magyar feliratozással:

További információkat találsz ezen az oldalon a >>> bejegyzések között valamint a >>> Facebook  csoportomban (ha ide szeretnél bekerülni, küldd be az oldal alján található űrlapot.)


anatolij-300x203Ki(k) áll(nak) mögötte?

Az Eurasian Rail Skyway Systems Holding Angliában bejegyzett cég. 136 milliárd angol font eszmei értékkel rendelkezik a már jelenlegi előszerződéseinek köszönhetően. A technológia kitalálója Eduard Anatolij Junitszkij, aki közel 40 éve fejleszti, tökéletesíti csapatával a húrvasutat, és mostanra a megvalósítás végső fázisába léptek. A csapatban sok tudós, közgazdász, mérnök, és egyéb szakember dolgozik, számtalan elismerést és díjat begyűjtöttek már, mind a saját szakmai területükön végzett munkájukkal, mind a SkyWay projektben elér eredményeikkel is. Nemzetközi támogatást élvez a projekt, több állam kormányával tárgyaltak már, illetve több országgal már összesen több, mint száz milliárd dolláros előszerződésekkel rendelkezik a cég.

További információkat találsz ezen az oldalon a >>> bejegyzések között valamint a >>> Facebook  csoportomban (ha ide szeretnél bekerülni, küldd be az oldal alján található űrlapot.)


0002Mi a terv?

Előre kidolgozott ütemterv szerint halad a cég a megvalósítás felé. Jelenleg ott tart a projekt, hogy Marina Gorkában épül a tesztpálya, illetve szeptember végén Németországban (Berlin) már kipróbálható prototípusokkal mutatkozott be a cég egy neves nemzetközi szállítási kiállításon (InnoTrans). A tesztpálya első szakasza november végére elkészül, és akkor megvalósítják azokat a hivatalosan mért teszteket, amik a nemzetközi építkezések elindulásához szükségesek. Amint ezek a bizonylatok elkészültek, egyszerre több országban is megkezdődnek az építkezési munkálatok, az előszerződéseknek megfelelően.

További információkat találsz ezen az oldalon a >>> bejegyzések között valamint a >>> Facebook  csoportomban (ha ide szeretnél bekerülni, küldd be az oldal alján található űrlapot.)


26137Hogyan lehet ebből a projektből profitálni?

A cégnek a munkálatok megvalósításához folyamatosan pénzre van szüksége. Ezt a közösségi finanszírozás módszerével szerzik meg (StartUp). Lehetővé tették az emberek számára, hogy mikro kölcsönökkel támogassák a cég projektjét – cserébe a kölcsönként odaadott pénzünkért társtulajdonosokká válunk.
A kölcsönként rendelkezésre bocsájtott pénzünknek sokszorosát kapjuk vissza 1-2 éven belül.

Sokféle csomag közül választhatunk:
– vannak egy összegben fizethető csomagok (a legkisebb 15$), illetve
havi részletfizetéssel megvásárolható csomagok is (a legkisebb 10 hónapos futamidejű, havi 25$ törlesztőrészlettel).

Miután elindulnak az építkezések, és megkezdődik a cég profit termelése, a cég felkerül a tőzsdére. Ekkor már mi is készpénzre tudjuk váltani a társtulajdonosi részesedésünket.

Ha tehát most mikro kölcsönt adsz a munkálatokhoz, a cég tőzsdére kerülésekor tulajdonrészt kapsz, amit aztán el is adhatsz, sokszorosáért annak, amennyit te kölcsönként adtál.

A tulajdonrészed értéke folyamatosan nőni fog, később is eladhatod. Vagy megtarthatod, és a tulajdonrészed alapján életed végéig osztalékban részesülsz a cég bevételeiből.

További információkat találsz ezen az oldalon a >>> bejegyzések között valamint a >>> Facebook  csoportomban (ha ide szeretnél bekerülni, küldd be az oldal alján található űrlapot.)


bónusz skyway

Van-e lehetőség azonnali pénzkeresetre is?

A tulajdonrészből származó, a kölcsönadott összeghez képest sokszoros haszonra még jó néhány hónapot várni kell (a tőzsdére kerülésig).

Van viszont lehetőség ebben a projektben az azonnali jövedelem elérésére is, továbbajánlással.

Ami külön jó dolog, úgy is dolgozhatsz a továbbajánlással, ha te magad még nem nyújtottál mikro kölcsönt. Ingyenes tagként is jogosult vagy jutalékra 4 szintről, az ajánlásodra épülő csoport után. Ha dolgozol vele, megkeresheted a saját tulajdonrészed árát. Mindezt egy ingyenes regisztrációval. A megkereshető jutalékokról lásd az ábrát!


Ha ez a rövid összefoglaló felkeltette az érdeklődésedet, nézd meg az oldalamon található többi információt is. Ha még bizonytalan vagy, de azért birizgálja a fantáziádat, és tovább tájékozódnál, a lap alján iratkozz fel a hírlevélre. Néhány naponta tájékoztatlak az új hírekről.

A lehetőség még kb. fél évig érhető el – de a feltételek az idő előre haladtával változnak, az előre lefektetett szabályok szerint.


Tájékozódj és cselekedj időben – nehogy később megbánd, hogy nem tetted!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! Köszi!Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.