07. 15. A SkyWay zajcsökkentési megoldásai


 

A videó tartalmi kivonata:

A videó első blokkjában arról van szó, hogy a városok sugárútjai kb. 90 dB zajterhelést okoznak, és ez az érték évente egyre nő. Ez többféle egészségügyi problémát is okoz: idegi, pszichoszomatikus betegségek, halláskárosodás, magas vérnyomásos problémák. Mivel a városi utak mentén nem lehet hatékony hangszigetelést létrehozni, magát a közlekedést, a  közlekedési eszközöket kell halkabbá tenni. Ezt az irányt követi fejlesztéseiben a SkyWay.

A világ nagy sebességű (250 km/h-ig) vasútjainál a legjelentősebb zajforrás a kerék és sín érintkezéséből ered, de a meghajtó motor, és a légkondicionáló is komoly zajforrás. Az ennél magasabb sebességű vonatoknál már inkább az aerodinamikai jellemzők befolyásolják a zajhatást.

A SkyWay japán fejlesztők tapasztalatait is felhasználja a lehető leghalkabb közlekedési eszköz létrehozására.

A videó második blokkjában a SkyWay akusztikus laboratóriumi kísérleteit mutatják be, melyek a BELNIIV  intézet építési akusztikai és vibrációs balesetvédelmi laborjában zajlanak. A SkyWay húrtechnológia prototípus elemének hangelnyelési kísérlete volt (2016, Minszk). Az elemek üres, és betonnal töltött állapotáról összehasonlító elemzés készült, ezek a mérések bizonyítják a beton hangelnyelő képességeit.

A videó harmadik blokkjában a BELENERGOSTROJ üzemben végzett kísérletet láthatjuk (2016. 03. 29.), melyben a kitöltő speciális betonkeverék folyósságát és plasztikusságát vizsgálták. Jól érzékelhető a különbség: az üres sín megütésekor csengő hang hallatszik, míg a betonnal töltött sín esetében szinte alig hallunk hangot.

A videó negyedik blokkjában A. E. Junitszkij beszél a következőkről:
– A városokban  a zaj az elsődleges egészségkárosító hatás, károssága még a szmogot is megelőzi. Ez sok ország nagyvárosaiban okoz komoly problémát.
– A SkyWay a zaj kiküszöbölésére betonnal kiöntött útelemeket használ, mert ezekben a rezgések elhalnak. A gondos tervezéssel a nagy sebességű vasutakra jellemző aerodinamikai hanghatásokat is sikerült minimálisra redukálni: csak halk hang hallatszik, mint mikor egy erdő zúg a szélben. Minden zajforrást konstrukciósan küszöböltek ki. Minden zajforrást maximálisan lehalkítanak, de ezek végső összhatása majd az Eko Techno Parkban végzett tesztelések során lesz pontosan lemérhető. Az eredmény Junitszkij úr becslése szerint, a jelenlegi leghalkabb  magasvasúti megoldáshoz képest legalább 10 dB-lel lesz jobb.

5Már igazán nem sok idő maradt hátra!
Folyamatosan zárulnak le a lehetőségek és változnak a diszkontok!
Néhány hónapon belül már elkészül a projekt első szárnyvonala!

Minden építkezési  fázisváltással csökkennek a pénzügyi sokszorozási lehetőségek.
Másfél hónapja még a mostani diszkont kétszereséért lehetett tulajdonhoz jutni és egy hónapon belül már csak mai feléért… Ne késlekedj!
Tudj meg többet a projektről, támogasd szándékoddal és pénzügyi lehetőségeiddel, hogy részese és haszonélvezője  lehess a mihamarabbi sikerének!

Ha még nem vagy része a SkyWay világának, regisztrálj be, és szerezd meg az első 100 ingyenes kedvcsináló SkyWay tulajdoni hányadod.  Tudj meg mindent erről a startup  projektről, ami megváltoztatja a világot!
Légy aktív teremtője a saját és a közös jobb és élhetőbb jövőnknek!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! Köszi!Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.